Skip to content

Julekort

Vi klipper og klistrer for lidt i matematikundervisningen; specielt i udskolingen.

Teknisk set er det her heller ikke en klippe-klistre-aktivitet, men det lugter lidt af det. Det er i hvert fald en mulighed for at eleverne bliver kreative – og muligvis målrettede – producenter.

For godt syv år siden læste jeg et indlæg om matematiske julekort på The Guardians hjemmeside. Linket har været bogmærket lige siden, og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at tegne og producere dem. Julekortene kan selvfølgelig også kreeres ved hjælp af analoge værktøjer som tusch, lineal og passer, men mit udgangspunkt var at tænke digital design og makerspace, i det her tilfælde en lasercutter, ind i matematikundervisningen.

Kortene er tegnet i GeoGebra og derefter lasercuttet. Jeg har samlet de fire filer i en GeoGebraBog, som jeg har linket til i bunden af dette indlæg. Så kan du gemme din egen kopi og lasercutte selv.

Hvis du låser forholdet mellem længde og bredde, og sætter bredden til 31,5 centimeter, så får kortene en standard kortstørrelse. Tråden må du prøve dig frem med; jeg brugte en tynd en af slagsen fra et billigt sæt købt i et supermarked.

Lad os snakkes!

Hvad drejer din henvendelse sig om?
Hvor kan jeg fange dig?
Hvad har du på hjerte?