Digitale værktøjer til isometrisk tegning

Home / Online værktøj / Digitale værktøjer til isometrisk tegning

Hvis, eller rettere når, dine elever skal arbejde med undersøgelse af 3-dimensionelle figurer og isometrisk tegning, er der flere forskellige muligheder. Jeg giver tre bud i dette indlæg. Du må meget gerne skrive en kommentar, hvis du kender andre gode programmer til isometrisk tegning.

På mellemtrinnet skal der arbejdes med tegning med digitale værktøjer

Det er muligt, at ændre gitteret i GeoGebra, så du kan arbejde med isometriske tegninger i programmet. GeoGebra tilbyder et stykke digitalt A4-papir. Muligheden for at arbejde dynamisk findes kun i arbejdet med kasseformede figurer (med mindre jeg har overset noget). Skal dine elever tegne isometriske tegninger, kan de bruge GeoGebra. Skal de tegne og derefter undersøge figurens egenskaber, findes der bedre bud. Der findes flere instruktionsvideoer på nettet bl.a. denne.

Et rigtig godt bud på et dynamisk værktøj til isometriske tegninger er NCTM’s Isometric Drawing Tool. Eleverne kan tegne deres figur og derefter undersøge figuren fra alle sider ved at vende og dreje den, arbejde med rumfang og overfladeareal und so weiter. Siden og værktøjet er på engelsk, men det intuitivt og derfor næppe det store problem for mellemtrinselever. Du kan læse, hvordan programmet fungerer under Instructions. Gå til programmet her.

Er dine elever på en iPad findes der en virkelig god og gratis app, der hedder Cube Construct (tak for tippet Claus). App’en fungerer stort set på samme måde som NCTM’s værktøj. Du kan se en kort demonstrationsvideo herunder.

Og nå ja, så findes der jo altså også det klassiske papir.

Related Posts

Leave a Comment